2012. január 8., vasárnap

Pudingos piskótatekercs

Piskótához:
  • 4 tojás
  • 8 ek édesítőszer
  • 40 gr graham liszt
  • 35 gr fehérliszt
  • 4 ek víz
  • késhegynyi szódabikarbóna 
  • csipet só
Piskóta elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt.
4 egész tojást üssünk fel és tegyünk bele egy csipet sót.
Keverjük közepes fokozaton, amíg el nem kezd habosodni.
Öntsük bele az összes édesítőszert, és maximum fokozaton keverjük habosra.
Adagoljuk hozzá keverés közben a 4 ek vizet.
Hintsük bele lazán fakanállal a szódabikarbónás lisztet, alaposan keverjük át, de vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
A tepsit öntsük tele vízzel, alaposan öblítsük át, majd öntsük ki belőle a vizet.
Sütőpapírral béleljük ki a gáztepsit, ez a víztől a tepsi aljára fog tapadni
A sütőpapírra öntsünk olajat, és ecset segítségével nagyon alaposan kenjük be a papírt, úgy, hogy mindenütt olajos legyen.
Öntsük a masszát a sütőpapírra, nem kell simogatni, a tepsi döntögetésével oszlassuk el egyenletesen.
180 fokon süssük 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Vegyük ki a süteményt, és sütőpapír segítségével göngyölítsük forrón fel a piskótát, úgy, hogy közben húzzuk le róla a papírt. A göngyölt vége kerüljön alulra. 
Hűvös helyen hagyjuk kihűlni.
A korábban beírt vaníliakrémmel kentem meg. 
A kihűlt tésztát csavarjuk ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük vissza (a tekerés alulra kerüljön).
Szorosan fedjük be alufóliával (nem kell betekerni), és hűtőben hűtsük legalább 2-3 órát.
Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Nekem összesen 15 szelet lett, kalória és szénhidrát az egészre (krémmel együtt):
kalória: 926
szénhidrát: 92

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése